UFO Görüntüleri Uzay Çöpü Olabilir Mi?

Dün Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapılan canlı yayın esnasında beliren hareketli 3 parlak nokta uzaylıların varlığını tekrar sorgulamamıza neden oldu. NASA'nın bu görüntüler üzerine yayını kesmesi ise bu olay üzerine adeta tuz biber oldu. Bu gelişmelerle beraber neredeyse tüm haber kanalları bu olayı şok flaş ya da uzaylılara kanıt olarak yayınladı.

Ancak UFO teorisyenlerinin aksine ortaya başka bir iddia daha atıldı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre bu cisimler uzay çöpü olabilir. Peki uzay çöpü nedir?

Uzay çöpü ülkelerin gelişen teknolojiyle beraber uzayda geride bıraktıkları atık uydular, mekik parçaları ve teknolojik araç gereçler olarak tanımlanıyor. Özellikle ölü uydular Dünya'nın çevresini adeta bir çöplüğe çevirmiş durumda. Bazı haber organları bu çöplerin kameralara takılmış olabileceğini öne sürüyor ve U.F.O iddialarına farklı açıdan bakıyor.

NASA ise olay sonrası sessiz. Olayla ilgili tek bir açıklama yapıldı ve kayıt durmasının sinyal arızası ya da kamera değişimi nedeni ile olabileceğini açıklandı.