Ceres'teki Parlak Noktaların Gizemi!

DAWN uzay aracı geçtiğimiz Mart ayında asteroit kuşağının en büyük gökcismi olan Ceres'in yörüngesine girmiş ve ilginç bir şekilde 2 parlak cisim saptamıştı. NASA henüz bu parlak noktaların ne olduğunu saptayamadı.

Önümüzdeki hafta Dawn'ın Ceres'e daha da yaklaşmasıyla saptanması beklenen noktaların ne olduğu birçok insanın cevabını merak ettiği bir konu. NASA'da bu konuyu merak edenlerin fazlalığını saptamış olacakki insanların düşüncelerini belirlemeleri için bir anket geliştirmiş.

NASA'nın sitesinde yer alan ankette aşağıdaki seçeneklerden birini seçerek oy kullanabilirsiniz. Bakalım parlak noktalar aşağıdaki maddelerden hangisi çıkacak. NASA tarafından açıklama yapılır yapılmaz son gelişmeler haberuzay'da olacak.

Ankete Katılım Linki: http://www.jpl.nasa.gov/dawn/world_ceres/#

Volcano: Yanardağ
Geyser: Sıcak su kaynağı
Rock: Kaya
Ice: Buz
Salt: Tuz
Others: Diğer

Can you guess what's creating those unusual bright spots on Ceres? On March 6, NASA's Dawn spacecraft began orbiting Ceres, the largest body in the main asteroid belt between Mars and Jupiter. Even before the spacecraft arrived at the dwarf planet, images revealed mysterious bright spots that captivated scientists and observers alike. Until Dawn gets a closer look over the next few months, it's anyone's guess what those spots could be. So, go ahead! Cast your vote below. - See more at: http://www.jpl.nasa.gov/dawn/world_ceres/#sthash.SIiDHj7s.dpuf