Uzay Turizmi İçin Önemli Adım!




Önümüzdeki dönemde başlaması beklenen uzay turizmi için en önemli adımlardan biri atıldı. ABD ve İngiltere'nin ortak çalışması sonucu atılan adımlar kapsamında, uzay turizmi ilk kez yasal bir zemine oturtuldu.

ABD Federal Havacılık Dairesi, İngiliz Sivil Havacılık Dairesi, İngiltere Uzay Ajansı ve İngiltere Ulaştırma Bakanlığı'nın ortak çalışması olarak hazırlanan yasal düzenlemeye göre, ABD ve İngiltere arasında uzay turizmi konusunda tam bir iş birliğine gidildi. Bu bağlamda, ABD'den kalkan bir araç uzaya çıkıp tekrar geri dönüşte İngiltere'ye iniş yapabilecek. Bu anlaşma kapsamında güvenlik konuları ve ticari dolaşım aktiviteleri de bir hukuka bağlanmış oldu. Bu ülkelerin yapacağı uzay turizm faliyetleri ise ortak bir komisyon tarafından denetlenecek.

Bu anlaşma uzay turizminin dünyanın çıkarından çok belli başlı güçlerin tekelinde ve çıkarına olacağını şimdiden gözler önüne sermiş oldu. Kısa süre içerisinde Çin, Rusya ve Fransa gibi ülkelerden de karşı adımların geleceğini kestirmek zor değil.


Hiç yorum yok