Uzay Asansörü 2025'te Hazır!

Uluslararası Uzay Akademisi gökbilimcileri açıkladıkları raporda, 2025 yılına kadar Dünya'dan uzaya bir asansör inşa edileceğini açıkladı.


Modern trenlerin hızında uzaya doğru yol alması planlanan aracın yanı sıra, uzaya çıkış noktasında uzay elbiseleri giyilerek uzayda gezinme şartların da oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca günümüzde yük taşımak için kullanılan roketlere ihtiyaç azalmış ve uzaya ekipman göndermedeki maaliyet düşürülmüş olacak.


Proje ile ilgili NASA 2005 yılından beri uzaya asansör projelerinin yer aldığı bir yarışma düzenleyerek derece yapanları ödüllendiriyor. Ayrıca Liftport adlı bir şirket 2031 yılında uzaya asansör göndermeyi planladığını duyurdu.

Fikir olarak uzaya asansör projesini ilk ortaya atan 1895 yılında Konstantin Tsiolkovskiy olmuştu.

2 yorum

Adsız dedi ki...

Mantıksız olucagını düşünüyorum

Adsız dedi ki...

Bence hiç mantıksız değil çünkü deniz seviyesinden uzaklaştıkça açık hava basıncı (atmosfer basıcı) düşer bu demek oluyor ki 20 katlı bir binanın tepesine çıkmaktan ya da 1000 metrede uçakla uçmaktan daha kolay ayrıca sismik hareketler karşı duyarlı ve dayanıklı yapılırsa inanılmaz ve heyecan verici bir şey olur.böylece yıldız gibi gök cisimleri kolayca gözlemlenebilir.