Güneş'te Büyük Patlama (14 Mayıs 2013)


Güneş'te 2006 yılından bu yana en büyük patlama yaşandı. Güneş'in arka yüzünde gerçekleşen patlama Dünya'yı direkt olarak tehdit etmedi. Patlama sonrası açığa çıkan radrasyonun da insan hayatı üzerinde herhangi bir tehlike teşkil etmediği bildirilirken, Dünya üzerinde sadece birkaç bölgenin ufak çaplı etkilendiği ifade edildi.

Amerika Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi'nde görevli  Joe Kunches, patlamanın sadece Asya kıtasının bir bölümünde radyo dalgaları üzerinde sorun yarattığını ancak korkulacak bir durumun olmadığını belirtti.

Bilim adamları önümüzdeki 3 yıl Güneş'in oldukça aktif olcağını ve daha büyük patlamaların meydana gelebileceğini belirtti.

Değerlendirme: Güneş yüksek patlamaların olası olduğu 11 yıllık döngünün içinde. Ancak bu döngüye girdiği zamandan bu yana henüz beklenen büyük patlamalar gerçekleştirmedi. Geçtiğimiz gün gerçekleşen patlamanın da çok büyük bir etkisi olmadı. Ancak yaz ayları boyunca önümüzdeki yıllar Güneş Dünya'yı tehdit edecek patlamalara sahne olacaktır.


Güneş Patlamasının Görüntüsü (14 Mayıs 2013)


Hiç yorum yok