Ay'da Dünya'nın Suyu Var!


1971-72 yılında Ay'a yapılan Apollo 15 ve 17 seferlerinde astorontlar tarafından toplanan taşlardan Dünya'nın eski dönemlerine ait su bulundu.

NASA'nın MiniSar aracıyla 2010 yılında yapılan analizler neticesinde, Ay'dan getirilen taş örnekler üzerinde Dünya'nın antik yıllarından kalma su bulundu. Bu durum Ay'ın ve Dünya'nın ortak bir geçmişinin olduğu fikrini güçlendirdi. Niketim bir grup gök bilimci, Ay'ın Dünya yörüngesine sonradan girdiğini iddia ediyordu.

Bilim adamları daha önceki araştırmalarında Ay'da 500 milyon tondan fazla su bulunduğunu ancak suyun donmuş halde olduğunu açıklamıştı. Gök bilimciler, Ay'da daha fazla su bulunabileceğini de öne sürüyor.

Ancak gizemleri yeni yeni çözülen Ay'a insanoğlunun neden bu kadar az ilgi duyduğu merak konusu.

Değerlendirme: Ay bu kadar gizemi ve bilinmeyeni barındırırken, insanoğlunun Ay için bu kadar hevessiz olması, kafamda Ay üzerinde saklanan birşeyler olabileceği ihtimalini getiriyor. Açıkçası "Ay'ı Kimler Yaptı" kitabını okuduktan sonra Ay'ın üzerinde NASA'nın gizli görevler yürüttüğünü düşünmek çokta zor değil. Ayrıca Mars için kurulması beklenen kolonilerin neden Ay için denenmediği ise tam bir merak konusu.

Hiç yorum yok