Mars'ta Yaşam Varmış!


Adana Çukurova Üniversitesi'nde konuşma yapan NASA mühendisi Nagin Cox, Mars'tan şu ana kadar elde edilen bilgiler doğrultusunda bir zamanlar yaşam olabileceği fikrinin doğduğunu açıkladı.

Ağustos 2012'den bu yana Mars'ta görev yapan Curiosity'nin çalışmalarına değinen Cox, Mars'ta birçok araştırma yapıldığını söyleyerek bu araştırmalar sonucu Mars'ta bir zamanlar diz boyu içilebilen nehirler olduğu sonucunun çıkarıldığını vurguladı.

Mars'ta yaşam var mı sorularını dolaylı olarak cevaplayan mühendis Cox,  Mars'taki kimyasalları ayrıştırdıklarını, çıkan sonuçlarda Mars'taki suyun bir zamanlar daha çok ve içilebilir olduğunun sonucuna vardıklarını belirtti. Bu sonuçların süphesiz insanı bir zamanlar Mars'ta yaşam vardı fikrine götürdüğünü ifade eden Nagin Cox, Curiostiy'nin bir yıl daha Mars'ta görev yapacağını sözlerine ekledi.

Yazar Değerlendirmesi: Son 1-2 yıldır çıkan haberler ve yapılan yorumlar, hemen herkesin Mars'ta bir zamanlar yaşam olduğu fikrini benimsemiş olduğunu gösteriyor. Sanırım ilerleyen günlerde, Mars ile ilgili çok daha net araştırmalar yapılacak. Ancak bu kadar araştırma yapılan Mars, Ay'a oranla daha cazip görünüyor. Ve neden 1970'lerden bu yana Ay'a tekrar ayak basılmamışken Mars'ın bu kadar üzerine duruluyor... Umarım cevabını kısa süre içerisinde buluruz.


Hiç yorum yok