Bu Gezegenlerde Yaşam Olabilir!

NASA'nın Kepler teleskopu 1200 ışık yılı uzaklıkta yaşanabilirlik olasılığı yüksek 2 gezegen keşfetti. Science dergisinde yer alan haberde, gezegenlerin kendi yıldızlarına olan uzaklıklarının ve boyutlarının Dünya'ya benzerlik gösterdiği ve şimdiye kadar keşfedilen yaşanabilirlik ihtimali en yüksek gezegenler oldukları vurgulandı.

Kepler Teleskopu'nun inceleme ekibinde bulunan William Borucki, keşfedilen bu iki gezegenin Dünya ile benzer özellikler gösterdiğini ve Dünya'dan biraz daha geniş olduklarını söyledi.

Kepler-62-f ve Kepler-62-e ismi verilen gezegenlerin birinin "Alaska gibi soğuk" diğerinin ise, "Hawaii gibi sıcak" olduğu belirtildi. Kardeş olan bu iki gezegenin birbirlerine olan uzaklığının Dünya ile Mars arasındaki mesafa kadar olduğu ifade edilirken, Borucki bu gezegenlerde eğer bir yaşam bulunuyorsa, bu yaşamların çok gelişmiş olabileceğinin altını çizdi.

Gezengenler Güneş'ten 2.5 milyar yıl daha yaşlı bir yıldızın etrafında dönüyor. Yıldızın yaşının 7 milyar olduğu belirlendi.

Keşif son günlerde bilim dünyasını en çok heyecanlandıran olaylar arasında yer alıyor.

1 yorum

Unknown dedi ki...

Yasam varsa bile oraya gidecek ne teknolojimiz nede paramiz var ama bilim dunyasi icin oldukca buyuk bir gelisme