Uzaylılar Tarafından Kaçırılma (Travis Walton)


Dünya üzerinde gizemini koruyan UFO vakalarından biri şüphesiz Travis Walton'un uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia etmesidir.

5 Kasım 1975 günü Arizona'da Sitgraves Ulusal Ormanı'nda düzenleme çalışmaları yapan işçilerden biri olan Travis Walton, eve dönmek üzere kamyonetlerine gittikleri sırada, gökyüzünde bir cisim görür.  Cismi görür görmez, merak içinde ona doğru koşan Travis, cismin dönen bir UFO olduğunu farkeder. Durum karşısında korkuya kapılan ve Travis'in UFO'ya yaklaştığını gören çalışma arkadaşları, Walton'ı olay yerinde bırakarak kaçar. Durumu şerife bildirmek için yola koyulan işçiler, kendilerini şerife inandıramaz. Kısa bir süre sonra olay yerine giden ekipler, Travis'i bulamaz. Durum karşısında suçlu ilan edilen Travis'in arkadaşları, kendilerini kimseye inandıramazlar ve yalan makinasına sokulurlar. Yalan makinasından da geçen işçiler, büyük şaşkınlık yaratmıştır.

Bütün ekiplerin 5 günlük aramasından sonra hiçbir yerde bulunamayan Walton, telefonla kız kardeşini arar ve kaybolduğu yerin yakınlarında başka bir yeri tarif eder. Tarif üzerine olay yerine giden ekipler, Travis'i bulur. Her şeyi hatırladığını anlatan Travis Walton, uzaylılar tarafından kaçırıldığını söyler. Ancak kimseyi inandıramaz ve yalan makinasına sokulur. Ayrıca psikiyatristler de Travis Walton'un kesinlikle yalan söylemediğine kanaat getirir.

Travis kaçırılma olayını ise ilginç bir şekilde anlatır. Travis'e göre, uzaylılar 1.50 boylarında beyaz tenli, kafaları büyük, gözleri ve burunları küçük canlılardır. Ayrıca uzaylılar arasında insan görünümlü canlılarda vardır.

Travis Walton uzay gemisinde kaldığı odayı ise, yarısaydam duvarlarda uzay karanlığı görünüyordu ve kenarda duran sandalyenin kollarında bir sürü ekran vardı diyerek tasvir eder. Ayrıca uzaylıların kendisine oksijen maskesi gibi bir aletle bayıttıklarını da vurgular.

Walton, 1978 yılında "Fire in the Sky" kitabıyla yaşadıklarını uzun uzun anlatmış, bu kitap daha sonra beyazperdeye de aktarılmıştır.

Travis Walton bir açıklamasında; "Benim tek isteğim, kanıtların tarafsız olarak değerlendirilmesi. Bunu yapmayan bir kişinin olayla ilgili bir yargıya varma hakkı yoktur"diyerek bu konunun ciddiyetini vurgulamıştır.

Travis'in bu yaşadıkları birçok belgesele konu olmuştur...

Hiç yorum yok